12 Eylül 2009 Cumartesi

POLİSİN 3 ESP ÜYESİNİN KAFASINA SİLAH DAYADIĞI İDDİASI

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi 3 kişi, sokak ortasında polis tarafından dayak yediklerini ve kafalarına silah dayanarak, ölümle tehdit edildiklerini iddia etti.
*
ESP üyesi Hasan Köse, Halil Aksakal ve Hüseyin Güneş, İHD Antakya Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek, dün akşam saatlerinde Antakya Gündüz Caddesi üzerinde evlerine giderken, polis tarafından durdurularak, tehdit edildiklerini söyledi. Toplantıda konuşan ESP Üyesi Hüseyin Güneş, olayı şöyle anlattı: "4-5 Eylül tarihleri arasında Antakya merkeze bağlı Dursunlu Beldesi'nde düzenlenen festivalde stant açtık. Stanttaki ESP'liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin daha sonra 'olayı kapatalım' deyince arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Buna kızan polis ekipleri, bizi sokakta görünce o günü unutamadılar ve intikam almak için önce bizi dövdüler sonra da silah çektiler."
*
Polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve konuyla ilgili İHD'ye başvuru yaptıklarını belirten Güneş, "Mücadelemizi yılmadan sürdüreceğiz" dedi.
*
Polisin saldırısı sonucunda çeşitli yerlerinden darp edilen ESP Üyesi Halil Aksakalda polisin kendisinden intikam almak için dövdüğünü kafasına silah dayadığını ve çevrede toplanan insanlara "Bunlar teröristtir yardım etmeyin" dediğini söyledi. Olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi'nden "iş göremez raporu" alamadıklarını ifade eden Aksakal, hastanede görevli doktorun kendisine göre rapor yazdığını söyledi.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder