27 Eylül 2009 Pazar

KARDEŞ ŞEHRİN, KARDEŞ YAZARLARI BULUŞTU...

Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisinin düzenlediği “Kardeş Şehirler” projesi kapsamında Antakya’ya ilk kardeş olan Eskişehir’li yazar ve şairler Antakya’da buluştu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan TYS Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, Kentler arasında, kültür ve sanat insanlarını buluşturmak, tanışmalarını ve kültür- sanat alanındaki birikimlerini paylaşmalarını sağlamanın amaçlarının temelini oluşturduğunu ifade etti.

Karasu, Böylelikle, sanatçıların ve bilim insanlarının görüş alışverişini, tanışmalarını, ortak projeler üretmelerini sağlamak. Kültür ve sanat alanında üretimde bulunanlar, bu ürünlerini, içinde yaşadıkları ortamın kültürel birikimini de katarak hazırlayacakları etkinlik programını, belirledikleri ile giderek, orada yaşayan insanlarla paylaşacaklardır. Daha sonra, diğer kentteki kültür- sanat alanında üretim yapan sanatçılar, bilim insanları da bir başka tarihte, konuk ettikleri sanatçı ve bilim insanlarını ziyaret edecekler, hazırladıkları programı sunacaklardır diye konuştu.

Daha sonra söz alan Eskişehir TYS Temsilcisi Şair Rahmi Emeç’te İki kardeş şehir projesi kapsamında iki şehrin edebiyatını buluşturduklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında Yrd. Doç. Dr. Taciser Tüfekçi’nin “Frigya ve Frigler” -Saydam Gösterisi ve Söyleşi, Şair ve Gazeteci Rahmi Emeç’in “Fotoğraflarla ESKİŞEHİR” adlı sergisi ile sürdü.

Etkinlik akşam saatlerinde ise Antakya’lı ve Eskişehirli şairlerin ortak şiir okuma buluşması ile Antakya Kültür merkezinde gece saatlerinde düzenlenecek olan ve Sanatçı Ömer Özgeç, Güneş Özgeç’in viyolası ve sesi eşliğinde “Yunus’tan Cemal Süreya’ya ezgiler” yanı sıra sanatçı Sezgin Suna ve Suriye’li sanatçı Uzeyna Abbud’ın dinletileri ile son bulacak.


Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder