27 Eylül 2009 Pazar

UMAYMA EL HALİL ANTAKYA'LILARA UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI...

Başta Kanada olmak üzere Fransa, İngiltere gibi birçok Avrupa ülkesinde sahne alan Lübnanlı Sanatçı Umayma El Halil, Antakya Anfi Tiyatrosu'da yüzlerce kişiye konser verdi.
*
Antakya Kent Akademisi tarafından organize edilen konser öncesi Konuşan Antakya Kent Akademisi Temsilcisi Berkat Kar, Antakya'da yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Arapların, Hıristiyanların Ermenilerin ve Yahudilerin birlik içinde yaşadığını ama yetkililerin Antakya'yı Türkiye'ye benzetmek var olan kardeşliği yok etmek ve bu kardeşliği bozmak istediğini söyledi. Kar'ın ardından konuşan Lübnanlı Sanatçı Umayma El Halil, Ortadoğu'da yazarların aydınların savaşa karşı dik durarak mücadele ettiğini ve kendisinin de müziği ile savaşlara ve yıkımlara karşı durduğunu söyledi. Kendisinin de hüzün içeren çok sayıda şarkısı bulunduğuna dikkat çeken El Halil, başta İsrail olmak üzere ABD'nin Ortadoğu halklarına yönelik uyguladığı zulüm ve baskı politikasının büyük rol oynadığını ifade etti.
*
Lübnanlı sanatçı Umayma El Halil, Asfur, Ye Muallimti, Nemi Nemi Ya Zğiri gibi bilinen ve sevilen direniş şarkılarını yüzlerce hayranı ile birlikte seslendirdi.
*
Umayma El Khalil'e piyanoda Lübnanlı besteci ve piyanist Hani Siblini, udda Hüseyin El Halil ve perküsyonda Antakyalı müzisyen Uğur Aytaç eşlik etti.
*
Konser öncesi ayrıca Sanatçı Erdem Çolak ve Grup Seyir Defteri birer dinleti verdi.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder