10 Eylül 2009 Perşembe

YİNE BAZ İSTASYONU YİNE HALKIN TEPKİSİ...

Samandağ ilçesine bağlı Liman mahallesinde Özel bir GSM şirketinin kurmak istediği baz istasyonuna halk tepki gösterdi.
*
Daha öncede aynı yerde kurulmak istenen ve halkın tepkisi sonucunda geri adım atıldıktan sonra sabah saatlerinde yine GSM şirketinin elemanlarının baz istasyonunu kurma girişimleri halkın ve ÖDP’li Belediye meclis üyelerinin tepkisi üzerine geri adım attı.
*
Olay yerine gelen Samandağ Belediye Fen işleri ve Zabıta ekipleri şirket yetkililerinin almış oldukları çalışma izninde Samandağ’a bağlı Tekebaşı Beldesinin adresi belirtildiğinden dolayı ve izin belgesindeki koordinatları fen işleri tarafından araştırılmak üzere çalışmalara izin verilmedi. Söz konusu baz istasyonun kurulmak istenen yerinde Belediye ekipleri tutanak tutarak mühürledi.
*
Özellikle kadınların yoğun tepki gösterdikleri baz istasyonu için mahalle sakinlerinden Selda Muti şunları söyledi, “burada önemli olan çocuklarımızın sağlığıdır. Para onlardan daha önemli değildir. Biz Liman semtinde çocuklarımızı temiz ve sağlıklı bir ortamda yetiştirmek istiyoruz. Zaten fosseptik suların bizim semtte aktığı yetmiyormuş gibi şimdi de baz belası geldi buraya. Bizim geçim kaynağımız tarladan, yerleşim alanlarımızdan çıksınlar, bizi rahat bıraksınlar. Biz bunlara her zaman karşı geleceğiz” dedi.
*
Diğer mahalle sakini Nazlı Suadiye, “benim yengem 25 yaşında meme kanseri oldu. Biz burada sebze yetiştiriyoruz ve buna karşıyız. Bunun yerine fabrika kursunlar işsizlerimiz çalışsın. Biz huzurlu ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. İlçemizde son yıllarda kanser vakaları çoğaldı. Açıkta ektiğimiz domatesler yenemez hale geldi”dedi.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder