18 Ekim 2009 Pazar

BARIŞ VE ŞİDDETSİZLİK İÇİN DÜNYA YÜRÜYÜŞÜ ÜYELERİ ANTAKYA'DA...

Savaşsız Dünya Derneği (World Without Wars) tarafından düzenlenen ve yüze yakın ülkeyi kapsayan " Barış İçin Şiddete Karşı Dünya Yürüyüşü" projesi kapsamında yürüyen yaklaşık 13 Kişi Suriye’den Antakya’ya giriş yaptı. 2 Ekim’de Yei Zelanda’nın Wellington kenditen başladı ve 2 Ocak 2010 tarihinden Atjantin’in Aconcagua Dağı eteklerinde son bulacak.
*
Suriye’den Antakya’ya giriş yapan “Barış İçin Şiddete Karşı Dünya Yürüyüşü” üyeleri Antakya Gazeteciler Cemiyetinde bir basın toplantısı düzenledi.Grup adına konuşan sözcü Luis Carlos Palacias, amaçlarının “Dünya Yürüyüşü, içinde yaşadığımız, küresel boyuttaki tehlikeli durum karşısında bilinç oluşturmayı amaçlamaktadır. Nükleer kaza ve çatışma olasılığının artması, silahlanma yarışının canlanması ve başka devletlere ait toprakların işgal altında bulunmasından dolayı bu yürüyüş insanlık açısından önemli adımlardan biridir. Barış ve Şiddetsizlik için Dünya Yürüyüşü, Hümanist Hareket‘in organlarından biri olan Savaşsız Bir Dünya (World Without Wars) derneği tarafından geliştirilmiş ve daha önce benzeri görülmemiş bir sosyal bir harekettir” şeklinde konuştu.
*
Sözcü Luis Carlos Palacias, “Barış ve silahsızlanma için bilinç oluşturmak her ne kadar çok acil olsa bile, yalnızca fiziksel şiddeti değil, ekonomik, ırksal, psikolojik, dini, cinsel şiddet gibi, şiddetin diğer biçimlerini de reddetmemizi sağlayacak bir Şiddetsizlik Bilinci uyandırmak da gereklidir” dedi.
*
Palacias, isteklerini ise söyle sıraladı; küresel düzeyde nükleer silahsızlanma,işgalci askeri güçlerin, işgal ettikleri topraklardan derhal geri çekilmeleri, konvansiyonel silahların kademeli olarak azaltılması, ülkeler arasında saldırmazlık anlaşmalarının imzalanması ve devletlerin çatışmaları çözme yöntemi olarak savaşlardan vazgeçmeleri.Biz barış ve özgürlük içinde yaşama hakkımızı talep ediyoruz. Tehdit altında bir yaşam, özgür bir yaşam değildir.Dünya Yürüyüşü, insanların dünyayı değiştirme çabalarını birleştirerek sorumluluk almaları, kendi içlerindeki şiddetin üstesinden gelmeleri, yakın çevrelerinde ve etkide bulunabilecekleri kadarıyla bu alanda emek vermeleri için, bütün insanlara yapılmış bir çağrıdır” ifadelerini kullandı.
*
Grup Antakya'dan bugün çıkarak Diyarbakır'a gidecek. Grup Diyarbakır'da DTP Belediye Başkanı Osman Baydemir, İHD Diyarbakır şubesi ve sivil toplum örgütleriyle görüşecek.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder