15 Ekim 2009 Perşembe

SANAT ÇIKMAZI SİNEMAYA AÇILIYOR

Antakya’da yeni açılan sanat çıkmazı sinemaya açılıyor. Sanat Çıkmazı her hafta bağımsız dünya sinemasının ünlü yönetmenlerinin filmlerini Antakya’lı sinemaseverle buluşturuyor. 17 Ekim Cumartesi günü saat 19:00’da Fransız Yeni Dalga sinemasının sokağın gerçekliğini ve hayatın şiirsel uyumunu ekrana getiren kadrajlarıyla, gerçeküstücülüğün düşsel anlatımını tek bir potada eritebilmiş yönetmenlerinden Leos Carax’ın “Köprü Üstü Aşıkları” adlı filmini sinemaseverlerin beğenisine sunacak… Ayrıca film sonrası film üzerine konuşma ve tartışma imkanı sunuyor.
*
Sanat Çıkmazı sanatın çıkmazlara sürüklenmeye ve ticarileştirilmeye çalışıldığı bu ortamda okuma odası, alternatif müzik dinletileri, tiyatro oyunları, sergiler, söyleşiler, satranç ve zeka oyunları ve amatör yayın koleksiyonuyla klasik kafe mantığından uzaklaşıp kültür merkezi olma yolunda ilerliyor.
*
Sanat Çıkmazı, dar bir sokağın kavuştuğu eski bir Antakya evi ve yaşlı bir kayısı ağacıyla Kurtuluş caddesi esnaf ve sanatkarlar odası yanında çıkarların dünyasından usanan tüm sanatseverleri bekliyor…
*
Sanat Çıkmazı’nda Ekim Ayı Sinema Günleri Programı:
*
17 Ekim 2009 Cumartesi
19: 00 Köprü Üstü Aşıkları
Yönetmen: Leos Carax
*
24 Ekim 2009 Cumartesi
19:00 Çölde Çay
Yönetmen: Bernardo Bertolucci
*
31 Ekim 2009 Cumartesi
19:00 Babel
Yönetmen: Alejandro Gonzalez İrranitu


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder