8 Kasım 2009 Pazar

İKİ BÜYÜK SENDİKA 25 KASIM'DA "GREV" DEDİ.

(Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) KESK Hatay Şubeler Platformu 25 Kasım’da yapılacak olan “Uyarı Grevi” öncesi Kamu Sen Hatay İl Temciliğini ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette, KESK Dönem Sözcüsü Servet Kavukoğlu, Krizin “Elhamdulillah teğet geçmediğini” kamu çalışanları silindir gibi ezip geçtiğini ve hemen hemen tüm kamu çalışanlarının yoksulluk sınırı altında yaşadıklarını ifade ederek böyle bir ortamda kamu emekçilerine sağır sultan gibi kulağını tıkayan hükümeti uyarmak amacı ile bir uyarı grevi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Daha sonra konuşan Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Recep Tuncay’da Toplu Görüşmelerden bir sonuç alınamadığını ve gelinen ortamda artık grev dışında bir seçenek kalmadığını ifade etti.

Tuncay, Kamu-Sen ve KESK olarak ilk defa bir araya gelinmediğini daha öncede iki konfederasyonun Emek Platformu çerçevesinde olsun diğer bazı eylemlerde olsun bir araya gelerek eylem yaptığını belirterek, kamu alanında 600.000 üyesi bulunan iki konfederasyonun aynı talepler ile eylem yapmasının güzel bir gelişme olduğunu belirterek bu eylemlerin süreceğini ifade etti.

Kesk ve Kamu Sen son olarak grev konusunda 4 temel konuda mutabakata vardığı açıklandı. İki sendikanın mutabakatı ise şöyle oluştu; “Grevin Adı: “Bir Günlük Uyarı Grevi”, Grevin Biçimi: Grevg doğrudan iş bırakma olarak gerçekleşecek, hiçbir biçimde vizite, sevk yada rapor alınma gibi yöntemlere baş vurulmayacaktır. Grevin Tarihi: 25 Kasım 2009 Çarşamba günü yapılacaktır. Bu bağlamda işyerlerinde emekçilerin birliği sağlanacak, alan çalışmalarında her iki konfederasyon kendi özgün programını bağımsız olarak yürütecektir”

Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder