21 Ekim 2009 Çarşamba

BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜLER...

Türkiye’ye giriş yapan Demokratik Çözüm ve Barış Grubu üyelerinin barışa hakkı sunacağını ifade eden Hatay Demokrasi Platformu ile Hatay Barış Meclisi Girişimi üyeleri Demokratik Çözüm ve Barış Grubunu düzenledikleri yürüyüşle destekledi.
*
Hatay Eğitim Sen binası önünde yürüyüşe geçen Hatay Demokrasi Platformu ile Hatay Barış Meclisi üyeleri, dövizlerle ve sloganlar atarak Ulus alanına kadar yürüdü.
*
Ulus alanında Hatay Barış Meclisi Girişimi üyesi Avukat Şükran Dağ, Kürt sorununun şiddet temelinde çözülemeyeceği konusunda herkesin aynı fikirde olduğunu ve sorunun çözüm yönetiminin demokratik siyasetin işletilmesi olduğuna inandıklarını söyledi.
*
Hatay Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Servet Kavukoğlu da, silahların susması, şiddete son verilmesi ve akan akanın durmasını istediklerini söyledi.
*
Kavukoğlu; “Bu sorunu şiddetle çözme inadı ile kaybettiğimiz uzun yıllar ve binlerce can. ABD-İsrail vb. emperyalist- siyonist ülkelere akıtılan milyarlarca dolar. 25 yıldır bıkmadan usanmadan karşılıklı sıkılan kurşunlar, patlatılan mayınlar-bombalar, sınır ötesi operasyonlar. Akan kandan çıkarı olanların dışındaki herkes şiddetin ve savaşın çözüm olmadığı gerçeğini açıkça görmekte ve yüksek sesle dillendirmektedir. Ancak akan kandan hem siyaseten hem de değişik şekillerde nemalananlar barış sözcüğüne dahi tahammül edemiyor” dedi.
*
Eylem havaya barış güvercinlerin uçurulmasıyla son buldu.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder