21 Ekim 2009 Çarşamba

TÜRKİYE BİYOLOGLAR DERNEĞİ HATAY ŞUBESİ KURULDU.

Türkiye Biyologlar Derneği Hatay Şubesi yapılan çalışmalardan sonra kurulduğu açıklandı.
*
Antakya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında konuaşan Türkiye Biyologlar Derneği Hatay Şubesi Başkanı Sedat Taş, derneğin kurulmasının amaçlarını ise şöyle sıraladı; “ Türkiye’de Biyoloji Biliminin gelişimini ve tanıtımını sağlamak, Biyologluk mesleğinin geliştirilmesi ve mensuplarının onurları ile görev ve sorumluluklarının korunmasına ilişkin mevzuatın ileştirilmesi yolunda çalışmalar yapmak, Ülkemiz biyolog zenginliklerinin ortaya çıkarılması bve korunması için halkı, özel ve kamu kuruluşlarını uyarıcı, eğitici toplantılar düzenleme” şeklinde sıraladı.
*
Murat Altunöz Anta Haber Ajansı

1 yorum:

  1. gerçekten çok isabetli olmuş. Mesleğimiz yeni haklar kazanma noktasında derneğin yeni şubesinin kurulması gerçekten çok önemlidir. Biyologların mesleki sorunları, kurumlardaki görev tanımlarımız, teknik hizmetler sınıfına geçme , biyologlar odasının kurulması, biyoloji mühendisliği fakültesi kurulması ve isteyen biyologların bir yıllık fark derslerinide alarak mühendis unavanını alması, farklı kurumlardaki maaaş farklılıkları vb yüzlerce sorunlarımıza giderilmesi için çalışacağız.
    kamu kurumlarında açlışan biyologlar , biyoloji öğrencileri, akademisyenler derneğimize üye olalım,üye bulalım,mesleğimizi sevelim sevdirelim inanki gelecek biyologlarla daha güzel olacak

    YanıtlaSil