19 Ekim 2009 Pazartesi

GÜLER ZERE SERBEST BIRAKILSIN

TAYAD’lı Aileler, Cezaevinde bulunan Güler Zere’nin servest bırakılmasını bir kez daha istedi.

Ulus alanında düzenledikleri eylemde konuşan TAYAD’lı aileler adına Seval Aracı,Kanser hastası Devrimci tutsak Güler Zere hala Adana Balcalı Hastanesinde dört duvar arasında hapsedilmiş. Güler’i zaman silahı ile katletmek istiyorlar. Adli Tıp Kurumu “eksik evrak var” diyerek bile bile kararı geciktiriyor. Karar verilmiştir aslında: Kanser Hastası Güler Zere’nin İdamına Karar Verilmiştir!

Güler Zere, 12 Ekim günü üçüncü kez ameliyat oldu. Artık durumu daha ağır, ölüme daha yakın. 7 ay içinde 3 kez ameliyat edildi. Doktorları kanserli hücrelerin agresif (hızla) yayıldığını belirttiler. Ameliyattan sonra yoğun bakım servisine alınan Güler Zere burada "kaçabilme" ihtimaline karşı önce ayaklarından sonra ellerinden kelepçelendi. Yapılan girişimler sonucu bu uygulamanın ikinci gününde kelepçeler çıkartıldı. Güler iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra tutulduğu mahkûm hücresine geri götürüldü.İktidarın kendi yasalarını çiğneyerek, Güler Zere’nin tedavisi için tahliyesini engellemesi, Zere’nin durumunun bu kadar kısa sürede bu kadar ağırlaşmasına neden olmuştur. Bu, istedikleri, planlı olarak yarattıkları bir sonuçtur; bu bir katletme sürecidir” dedi.

Aracı; “Adli Tıp evrak eksikliği bahanesini sürdürürken bu eksikliğin giderilmesine ilişkin bir yazışmasının olmadığı ortaya çıktı. Bugün itibarı ile eksik denilen evraklar Adli Tıp’a gönderilmiştir. 5 Temmuz 2009’dan bu yana geçen 105 günde, Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’nun Güler Zere hakkında karar vermesi bekleniyor”dedi.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder