18 Ekim 2009 Pazar

DÖNMEZ; "SAMANDAĞDAKİ SİLAHLI SALDIRILAR BARIŞI BOZMAYACAK"

ÖDP Hatay İl Yönetimi, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nu ziyaret ederek son zamanlarda Samandağ’da yapılan silahlı saldırıların önüne geçilmesi istendi.
*
Geçtiğimiz günlerde ÖDP Eski Meclis üyesi adayı Gökhan Toplar’ın arabasına ve Samandağ Çalışma Platformu Aktivisti Timur Rencüzoğulları’nın işyerine yapılan silahlı saldırılar neticesinde Belediyeyi ziyaret eden ÖDP’liler Samandağ’daki barış ve huzurun bozulamayacağını ve karanlık güçlerin bu huzuru bozmaya güçlerinin yetmeyeceği ifade edildi.
*
Belediye Ziyaretinde konuşan ÖDP Hatay İl başkanı Kerim Dönmez, “Biz Samandağ’ı ve ülke huzurundan yanayız. Hizmet eksenli çalışan ama asla huzur bozma amacında değiliz. Solcular gene huzursuzluk yarattı denmesini kabul etmiyoruz. Samandağ’ında hiçbir şey gelişmemiş. Hizmet üretiyoruz ve bunu sürdürmek birinci görevimiz. Parti yönetimi olarak saldırıya uğrayan bu arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu ve onları desteklediğimizi belirtmek isterim. Samandağ’da barış ve huzuru kimse bozamayacaktır” şeklinde konuştu.
*
ÖDP Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’de, Bu tür saldırıları samandağ halkının çalışma azmini etkilemeyeceğini ve Solun çalışmalarına Samandağ’da aralıksız halk için devam edeceğini söyledi.ÖDP heyeti daha sonra Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’nu makamında ziyaret etti.
*
Gerçekleşen ziyarette konuşan Kaymakam Kurtbeyoğlu, Olayla ilgili hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, emniyet ile yetkili birimlerin ortak bir çalışma içine girerek faillerin yakalanması ve adalete teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Toplum huzurunu bozan bu davranışları kınadıklarını belirten ziyaretçiler, adaletin yerini bulacağına inandıklarını belirtti.
*
Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder