24 Kasım 2009 Salı

İNANDI: "TOPLU İŞ SÖZLEŞMELİ GREV TÜM KAMU ÇALIŞANLARININ DEMOKRATİK HAKKI'DIR"

Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Tacettin İnandı, toplu sözleşmeli grevin kamu çalışanlarının demokratik bir hakkı olduğunu söyledi.

İnandı yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Türkiye’de Kamu Çalışanları 25 Kasım 2009tarihinde bir günlük bir uyarı grevi yapacaklarını duyurmuşlardır. Grevin temel amaçlarından biri kamu görevlilerine toplu sözleşmeli grev hakkının verilmesi olduğu bildirilmiştir. Diğer bir amacı ise herkese sağlıklı ve güvenli gelecektir. Biz Hatay Tabi Odası olarak, başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kamu çalışanları kendileri ile ilgili kararlarda söz sahibi olamamaktadır, bunun başlıca nedeni ise toplu sözleşmeli grev hakkının olmayışıdır.

Ülkemiz gelir dağılımı bakımından, en adaletsiz ülkeler arasındadır. Yine bunun nedenlerinden biri de çalışanların bu tür haklarının eksikliğidir. Sağlık alanında kamuda çalışanların önemli bir kısmı artık taşeron firmalarda çalışmaktadır. Bunların çoğu ise asgari ücretle ve iş güvencesi olmadan çalışmaktadır. Hastanelerde temizlik, güvenlik, laboratuar, yemek ve otomasyon işlemleri artık taşeron firma denen özel ve küçük firmalar aracılığı ile yürütülmektedir. Sağlıklı ve güvenli gelecek hakkı tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur. Kamu çalışanları bu anlamda toplumsal bir soruna sahip çıkarak sağlıklı ve güvenli bir toplumun oluşması için mücadele etmektedir. Ülkemizde son yıllarda yapılan değişiklikler sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesi ve ticarileştirilmesi olmuştur. Bu durum gelecek açısından kaygı vericidir. Bu uygulamalar sağlık hizmetine erişmenin herkes için eşit olamayacağı bir dönemin başlangıcıdır. Sağlık hizmetlerinin pahalılaşması ve verimsizleştirilmesidir. Bu model sürdürülebilir değildir. Dolayısı ile kamu çalışanları bu konuda da endişe duymaktadırlar. Biz Hatay Tabip Odası olarak, kamu çalışanlarının bu taleplerini temel hak ve özgürlükler bakımından yerinde ve haklı görmekteyiz. Meslektaşlarımızı bu etkinliğe destek olmaya çağırıyor, etkinliğin başarılı geçmesini diliyoruz” dedi.

Anta Haber Ajansı Murat Altunöz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder