24 Kasım 2009 Salı

MANSUROĞLU; HAKLARIMIZ İÇİN OMUZ OMUZA HALK GREVİNE BEKLİYORUZ

Halkevleri Hatay Şubesi Başkanı Eylem Mansuroğlu, hakları için halk grevine beklediklerini söyledi.

Mansuroğlu yaptığı açıklamada, “25 Kasım’da tüm ülkede kamu hizmetleri bir günlüğüne duracak. Herkesin kendi hayat kavgasını vermesiyle bir şey kazanamıyoruz, şimdi hep beraber insanca yaşam kavgası vermek için bu sese kulak verelim. Her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz. İşsiz kalıyoruz. Hastane kapılarında katkı paylarıyla ve salgın hastalıklarla boğuşuyoruz. Çocuğumuzun okul masraflarını ödeyemiyor, okulların zorunlu temizlik elemanı oluyoruz. Kış geliyor. AKP yeniden zam diyor. Doğalgaz zamlı, elektrik zamlı, su zamlı, ulaşım zamlı… Kullandığımız her şeyden alınan vergiler artırılıyor… Onların meclisindeki büyük kavgaların arkasında gizlenen gerçekler bunlar. Hükümet faturayı halka kestikçe, bizlere de işsizlik, zamlar, yoksulluk, hastalık, cehalet düşüyor. Onların dünyasıyla bizim dünyamız giderek ayrılıyor. Bu nedenlerle 25 Kasım günü kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve insanca yaşam için yapacağı grevi bir halk grevine dönüştürelim diyoruz. Hayat, 25 Kasım günü sadece trenlerde, vapurlarda, okullarda, hastanelerde, vergi dairelerinde durmasın. Aynı zamanda, hep beraber mahallelerimizde, merdiven altı atölyelerimizde, mahalle bakkalımızda, evlerimizde de hayatı durduralım. Onların bizi sürüklediği hayat bir günlüğüne dursun ve haklarımızı almak için hayat bir günlüğüne grev meydanlarına aksın. Toplumun sağlığını elinden alanlara karşı, katkı paylarına, muayene ücretlerine karşı sağlık hakkımızı almak için GREVdeyiz. Eğitimin bedelini veliye yükleyen, öğrenciyi müşteri, öğretmeni ücretli köle yapanlara karşı eğitim hakkımız için GREVdeyiz. Krizi fırsat bilip bizi işimizden eden, ücretleri düşüren, iş güvencemize el koyanlara karşı güvenceli iş, insanca yaşanılabilen ücret için GREVdeyiz.

Sermayenin karlarına, zenginlerin servetlerine dokunamayıp vergilerle halkı soyanlara karşı GREVdeyiz.

Hayatımızı devam ettirebilmemiz için bizi kredilere mahkûm edip borçlandıranlara karşı GREVdeyiz.

Yaşadığımız doğayı bile rant haline getirenlere, suyumuza göz koyanlara, evlerimizi yıkmaya çalışanlara karşı geleceğimiz için GREVdeyiz. Elektrikten, doğalgaza, ulaşıma kadar her şeye zam yapıp, soğuk evlerde oturmamıza, işimize, okulumuza yürüyerek gitmemize, karanlıkta kalmamıza neden olan halk düşmanlarına karşı GREVdeyiz. Yoksulluğumuzdan dolayı ölmediğimiz, sesimizi çıkarttık diye horlanmadığımız, hakkımızı aradık diye baskı görmediğimiz bir ülke için GREVdeyiz.
25 Kasım 2009 Çarşamba günü, okullarımızda, hastanelerimizde, devlet dairelerinde, iş yerlerinde, mahallelerimizde, evlerimizde GREV var. İşimizi bırakıp, kafamızı kaldırıp görmeyen gözlere görünmek, duymayan kulaklara sesimizi duyurmak için GREVdeyiz. Bütün halkımızı 25 Kasım da KESK in örgütlediği greve desteğe çağırıyoruz” dedi.

Murat ALTUNÖZ Anta Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder